Verbeter je schrijfkracht

Wat leuk dat je interesse hebt in de online training Verbeter je schrijfkracht! Met deze training werk je aan het verbeteren van je basic schrijfvaardigheden. Na de training ben jij in staat een goed fundament te leggen onder ieder type tekst. De nadruk ligt op 'learning on the job' om zo jouw individuele schrijfkracht (en/of die van je teamleden) te verbeteren. Vier online, interactieve sessies vormen de rode draad van de training. Hieronder meer info over de verschillende sessies. 

 

Hartelijke groet,
Cecile Snijders 


1. een goed begin

Tijdens deze sessie komen zaken aan bod als: wie is je lezer, wat is het doel van je tekst, wat wil je precies vertellen? Ter plekke oefenen we onder meer met het maken van een tekst-mindmap en het stellen van topische vragen (Wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe). Huiswerkopdracht voor sessie 2 is het doen van het denkwerk voor je eigen te schrijven tekst.

 2. schrijven, schrijven, schrijven

 

Eerst een korte terugblik op de vorige sessie en feedback op het huiswerk. Daarna inzoomen op tips voor de productiefase van het schrijven. Hoe zorg je voor de juiste structuur en opbouw? Ook tijdens deze sessie gaan we samen aan de slag met enkele praktische, korte oefeningen. Huiswerkopdracht voor sessie 3 is het schrijven van de eerste ruwe versie van jouw tekst.3. puntjes op de i

 

We starten weer met een korte terugblik op de vorige sessie en feedback op het huiswerk. Vervolgens komen tips aan bod voor het finetunen van de tekst. Denk aan tips voor stijl, woordkeuze, zinsopbouw, spelling etc. Bij de praktische oefeningen die we samen doen, maken we gebruik van de ingeleverde teksten. Huiswerkopdracht voor sessie 4 is het vervolmaken van de eigen tekst.4. en door...

 

We kijken terug op de vorige sessie en nemen het huiswerk onder de loep. Laatste tips komen aan bod op basis van eigen praktijkvoorbeelden. Ook kijken we wat je hebt geleerd tijdens de afgelopen weken en welke vaardigheden je op dit moment in meerdere en mindere mate in huis hebt. Tot slot nog een bonus-tip om je nog eens extra te laten ervaren hoe leuk schrijven kan zijn.


enkele Reacties

"Het tempo in het dagelijks leven ligt zo hoog, dat ik in eerste instantie verbaasd was, dat we vier bijeenkomsten met één tekst van jezelf bezig zouden zijn. Het bleek juist erg fijn te zijn om echt de tijd te nemen om iets te schrijven. Op deze manier kun je alle stappen echt goed doorlopen en je het proces eigen maken. Echt een aanrader."

 

"De online training was zeer nuttig, inspirerend en leuk. De meest waardevolle onderdelen voor mij waren: weglaten van overbodige zaken en voldoende aandacht besteden aan de tekststructuur en kopregels."

 

"De training was leerzaam, ik krijg er zin van om te schrijven. Aanrader voor iedereen om hier aan deel te nemen!"

 

"De training was interactief, luchtig en je gaf deze met veel plezier en kennis, geduldig, gestructureerd en goed voorbereid. Bedankt!"

 

"Het is voor onze organisatie belangrijk dat de communicatie begrijpelijk en logisch is. Dankzij deze training hebben we weer een frisse blik op onze teksten. Aanrader!"