Verbeter je schrijfkracht

Wat leuk dat je interesse hebt in de online training Verbeter je schrijfkracht! De nadruk ligt op 'learning on the job' om zo jouw individuele schrijfkracht (en/of die van je teamleden) te verbeteren. Vier online, interactieve sessies vormen de rode draad van de training. Hieronder een korte toelichting.

 

Hartelijke groet,
Cecile Snijders 


1. een goed begin

Tijdens deze sessie komen zaken aan bod als: wie is je lezer, wat is het doel van je tekst, wat wil je precies vertellen? Ter plekke zullen we onder meer oefenen met het maken van een tekst-mindmap en het Wie-Wat-Waar-Waarom-Wanneer-Hoe(t)je. Huiswerkopdracht voor sessie 2 is het doen van het denkwerk voor je eigen te schrijven tekst.

 2. schrijven, schrijven, schrijven

 

Eerst een korte terugblik op de vorige sessie en feedback op het huiswerk. Daarna inzoomen op tips voor de productiefase van het schrijven. Hoe zorg je voor de juiste opbouw en formulering. Ook hier gaan we samen aan de slag met enkele praktische, korte oefeningen. Huiswerkopdracht voor sessie 3 is het schrijven van de eerste ruwe versie van je te schrijven tekst.3. puntjes op de i

 

We starten weer met een korte terugblik op de vorige sessie en feedback op het huiswerk. Vervolgens komen tips aan bod voor het finetunen van de tekst. Denk aan tips voor stijl, woordkeuze, zinsopbouw, spelling etc. Bij de praktische oefeningen die we samen doen, maken we gebruik van de ingeleverde teksten. Huiswerkopdracht voor sessie 4 is het vervolmaken van de eigen tekst.4. en door...

 

We kijken terug op de vorige sessie en nemen het huiswerk onder de loep. Laatste tips komen aan bod (op basis van het ingeleverde huiswerk). Ook kijken we wat je hebt geleerd tijdens de afgelopen weken en waar nog eventuele persoonlijke aandachtspunten zijn. Tot slot enkele uitsmijter-oefeningen om je nog eens extra te laten ervaren hoe leuk schrijven kan zijn.